Monday, July 9, 2012

mak..tipah kena tipu..tipah tertipu!

salam sohabats!


sigh..recently aku sakit ati btoi ngn ejen keta yg aku beli wee wee ni..


ok..aku mmg berterima kasih sbb dorg uruskan keta aku cepat..(sbb aku update stai korea..if u say 3 days.. on that 3 days i will call and ask bout the update! )


aku pelik btoi.. aku ni customer ke dorg yg customer? 


ni pasal benda simple..aksesori kereta..


awal2 nk bagi document tu..dia janji nak bagi padlock..payung..vacumm kete (kecik) and touch n go..


time dpt wee wee..mmg aku x dpt sume tu..aku just dia just isi minyak rm20 (ok..i accept becoz dia janji nk masuk rm20 jer..)


dia kata..nnt aksesori tu nexttt week baru dpt..(aku dpt weewee on 21st june!.. )


after 2 weeks xdpt kabar berita..aku msg lg..bile leh dpt?


bleh x bos dia ckp nk kasik aku AL-QURAN VERSI 22 IN 1 lagi uols!!!!


LAWAK GLE BLEH X????????????


pernah perkara ni terjadi kat anda????


Fine..mmg aku jahil pn pasal kete ni.. hahahaha.. perempuan kan.. and aku uruskan sendri..sorg2.. lone ranger sometimes not good!! lgi2 aku ni pompuan..senang je kau nk pusing2 cerita kan? benci..
(tetibe time tu nk ada bf yg leh tolong uruskan semua! hahaha..angan2 kosong ajeh uols!)


and lepas dia ckp nk kasik quran jer..aku terkejot la...tu bukan dlm perjanjian...


aku ckp la,..mne leh cmni..dulu ckp lain..skng ckp lain..


then bos dia bg msg panjang lebar.. salah kan aku gile2! macam aku ni yg PAKSA dia bg aksesori tu.. 


i was like.. wat the hell orang ni?


kang aku cakap melayu slalu wat business cmni kang marah...


dia patut jaga customer kan?? 


pesal aku plak yg kena paham dia ade duit ke xde ker nak beli barang2 tu....


aku x kesah pn xdpt aksesori tu KALAU DIA X JANJI!!! 


ni dia janji kaw2 punya..sure la kita nk tuntut kan???


ahh...pening aku pk..salah aku ker? 


but..i have no courage to face him yesterday... BENCI tgk muka tu.. 


menggeletar siot..aku g sembunyi dlm econsave..suh kawan aku amek kan..


what a coward kan? 


this is not me 2 years ago!! 


sigh.. 

aku hope korg sume jangan beli kereta perodua dlm econsave bangi tu!


sekian!!


they are all liars!!!!!!!!!!! 




k bai..




:( 


(sigh..bile mr.unknown nk muncul tolong aku pasal kereta? hehehehehhe.. i cant handle this alone...)


hahahahahaha














1 comments:

Mz Aisya said...

Patin, dia bagi ko RM20 minyak je?KEDEKOT NAK MAMPOS. komisen simpan mana?

Masa aku beli dengan Perodua dulu, dia bg full tank kete aku. Then yang sekarang aku beli Proton ni, memang sales man tu bagi full tank jugak. dua2 aku memang beli tmpt kete dorang, xde la thru agent ke apa. padlock proton ni pula, if aku buat tinted dengan kupon tinted tu, baru dapat padlock. okayla coz dia dah cakap camtu.

untuk perodua mmg datang sekali padlock tu, dia kena bagi kat ko. bukan sebab janji x janji memang patot dapat pon.

ko kena gi face to face dengan orang tu. apsal menipu sebab nak ko amek insuran denGan dia. bagi alquran tu xpenah kedai kete buat. mengarut gile dorang. ko kena berdepan, kalo boleh ko buat announcement kat econsave tu orang ni dah tipo saya tapi x bagi2.

ko kena berani!
tak payah bf buat benda ni, ko boleh buat punya!

Post a Comment

lalala

Monday, July 9, 2012

mak..tipah kena tipu..tipah tertipu!

salam sohabats!


sigh..recently aku sakit ati btoi ngn ejen keta yg aku beli wee wee ni..


ok..aku mmg berterima kasih sbb dorg uruskan keta aku cepat..(sbb aku update stai korea..if u say 3 days.. on that 3 days i will call and ask bout the update! )


aku pelik btoi.. aku ni customer ke dorg yg customer? 


ni pasal benda simple..aksesori kereta..


awal2 nk bagi document tu..dia janji nak bagi padlock..payung..vacumm kete (kecik) and touch n go..


time dpt wee wee..mmg aku x dpt sume tu..aku just dia just isi minyak rm20 (ok..i accept becoz dia janji nk masuk rm20 jer..)


dia kata..nnt aksesori tu nexttt week baru dpt..(aku dpt weewee on 21st june!.. )


after 2 weeks xdpt kabar berita..aku msg lg..bile leh dpt?


bleh x bos dia ckp nk kasik aku AL-QURAN VERSI 22 IN 1 lagi uols!!!!


LAWAK GLE BLEH X????????????


pernah perkara ni terjadi kat anda????


Fine..mmg aku jahil pn pasal kete ni.. hahahaha.. perempuan kan.. and aku uruskan sendri..sorg2.. lone ranger sometimes not good!! lgi2 aku ni pompuan..senang je kau nk pusing2 cerita kan? benci..
(tetibe time tu nk ada bf yg leh tolong uruskan semua! hahaha..angan2 kosong ajeh uols!)


and lepas dia ckp nk kasik quran jer..aku terkejot la...tu bukan dlm perjanjian...


aku ckp la,..mne leh cmni..dulu ckp lain..skng ckp lain..


then bos dia bg msg panjang lebar.. salah kan aku gile2! macam aku ni yg PAKSA dia bg aksesori tu.. 


i was like.. wat the hell orang ni?


kang aku cakap melayu slalu wat business cmni kang marah...


dia patut jaga customer kan?? 


pesal aku plak yg kena paham dia ade duit ke xde ker nak beli barang2 tu....


aku x kesah pn xdpt aksesori tu KALAU DIA X JANJI!!! 


ni dia janji kaw2 punya..sure la kita nk tuntut kan???


ahh...pening aku pk..salah aku ker? 


but..i have no courage to face him yesterday... BENCI tgk muka tu.. 


menggeletar siot..aku g sembunyi dlm econsave..suh kawan aku amek kan..


what a coward kan? 


this is not me 2 years ago!! 


sigh.. 

aku hope korg sume jangan beli kereta perodua dlm econsave bangi tu!


sekian!!


they are all liars!!!!!!!!!!! 




k bai..




:( 


(sigh..bile mr.unknown nk muncul tolong aku pasal kereta? hehehehehhe.. i cant handle this alone...)


hahahahahaha














1 comments:

Mz Aisya said...

Patin, dia bagi ko RM20 minyak je?KEDEKOT NAK MAMPOS. komisen simpan mana?

Masa aku beli dengan Perodua dulu, dia bg full tank kete aku. Then yang sekarang aku beli Proton ni, memang sales man tu bagi full tank jugak. dua2 aku memang beli tmpt kete dorang, xde la thru agent ke apa. padlock proton ni pula, if aku buat tinted dengan kupon tinted tu, baru dapat padlock. okayla coz dia dah cakap camtu.

untuk perodua mmg datang sekali padlock tu, dia kena bagi kat ko. bukan sebab janji x janji memang patot dapat pon.

ko kena gi face to face dengan orang tu. apsal menipu sebab nak ko amek insuran denGan dia. bagi alquran tu xpenah kedai kete buat. mengarut gile dorang. ko kena berdepan, kalo boleh ko buat announcement kat econsave tu orang ni dah tipo saya tapi x bagi2.

ko kena berani!
tak payah bf buat benda ni, ko boleh buat punya!

Post a Comment

lalala