Wednesday, August 8, 2012

tazkirah oleh ustaz azam di au3

salam.. 

harini dah 20 ramadhan

makin nak 10 hari terakhir ni.. makin byk plak ujian kan??

kemain lg macam2 bende wat aku rasa nk jadi jahat balik.. nak marah orang..

nak cepuk org tu ngn selipar pn ada.. aneh.. UJIAN ke tu??

ok.. abaikan..

just nk share ape ustaz kat rumah aku bg tazkirah sket hari tu..

dia tafsir kan ayat di bawah ni.. surah taha 124.









ustaz tu ada tekan kan maksut zikri tu.. dia explain.. maksud tu dan maksud tazkirah sama..

peringatan itu maksud nya.. tazkirah2.. ayat2 al-quran atau hadis..

(ok..aku mmg x reti nk susun ayat...haha..paham2 kan jela)

ustaz jugak cakap..

if orang yang hati nya tidak suka mendengar peringatan/tazkirah2 dan x boleh terima teguran orang lain..

Macam2 Allah bagi kesempitan.. wow.. patut la... 

agak menarik kat situ aku rasa..

maksudnya..if org tu x ske dgr peringatan....dan x boleh terima teguran.. 

something wrong there..

Im not good..I must keep on learning... (to slow down my temper ..hahaha)

pss: tp short temper je okeh! 

so..

lets boost up our amalan for this blessing 10 days!

.. for perempuan yang dpt ABC...

leh berzikir.. dan baca doa ni.. selalu ada lepas solat fardhu.. but im still cant find the full version of this doa! if korg ade.. please share... ustaz don pn ade ckp pada 10 malam terakhir.. baca doa ni..




(was2 ngn diri sndri yang tido x penah dgr jam berbunyi! cmno nk jaga malam?? waaaaaaaaaaa!!!!!!)

boleh ke aku jaga malam ni?? 

wallahualam...

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz~~~








1 comments:

Mz Aisya said...

hehe aku pon dapat doa sama juga malam ni

Post a Comment

lalala

Wednesday, August 8, 2012

tazkirah oleh ustaz azam di au3

salam.. 

harini dah 20 ramadhan

makin nak 10 hari terakhir ni.. makin byk plak ujian kan??

kemain lg macam2 bende wat aku rasa nk jadi jahat balik.. nak marah orang..

nak cepuk org tu ngn selipar pn ada.. aneh.. UJIAN ke tu??

ok.. abaikan..

just nk share ape ustaz kat rumah aku bg tazkirah sket hari tu..

dia tafsir kan ayat di bawah ni.. surah taha 124.









ustaz tu ada tekan kan maksut zikri tu.. dia explain.. maksud tu dan maksud tazkirah sama..

peringatan itu maksud nya.. tazkirah2.. ayat2 al-quran atau hadis..

(ok..aku mmg x reti nk susun ayat...haha..paham2 kan jela)

ustaz jugak cakap..

if orang yang hati nya tidak suka mendengar peringatan/tazkirah2 dan x boleh terima teguran orang lain..

Macam2 Allah bagi kesempitan.. wow.. patut la... 

agak menarik kat situ aku rasa..

maksudnya..if org tu x ske dgr peringatan....dan x boleh terima teguran.. 

something wrong there..

Im not good..I must keep on learning... (to slow down my temper ..hahaha)

pss: tp short temper je okeh! 

so..

lets boost up our amalan for this blessing 10 days!

.. for perempuan yang dpt ABC...

leh berzikir.. dan baca doa ni.. selalu ada lepas solat fardhu.. but im still cant find the full version of this doa! if korg ade.. please share... ustaz don pn ade ckp pada 10 malam terakhir.. baca doa ni..




(was2 ngn diri sndri yang tido x penah dgr jam berbunyi! cmno nk jaga malam?? waaaaaaaaaaa!!!!!!)

boleh ke aku jaga malam ni?? 

wallahualam...

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz~~~








1 comments:

Mz Aisya said...

hehe aku pon dapat doa sama juga malam ni

Post a Comment

lalala